Matlagning för herrar
Redan hösten 2012 samlades några herrar från föreningens gubbklubb på onsdagskvällar i skolans kök för att laga mat tillsammans. Man delade in sig i lag och turades om att laga förrätt, huvudrätt och efterrätt. Så småningom blev intresset så stort så vi delade in oss i två grupper som lagade mat varannan vecka vid ca 4 tillfällen per grupp vår och höst. Oftast har det blivit examen då vi lagat mat för våra hustrur. Efter varje tillfälle har vi ätit gott tillsammans. Detta har fortsatt tills Coronan har tvingat oss till ett uppehåll.
Ledare 2022:
Björn_Svensson 0706364278, Kalle Kåår 0703362932, Ingemar Spindel 0702333581
Hej GUBBAR
Nu är det dags för matlagning. Vi träffas båda grupper Onsdagen 25 September för en mjukstart med dryck och lite kallskuret Kl 18oo i Skolan
Anmälan senast 22/9 till bgs@flaton.se
Från och med Onsdag 2/10 så kör vi skarpt med matlagning
Välkomna
Kalle ,Ingemar & Björn
Hej och Gcd god fortsättning
Vi startar onsdag 7 februari med lag 1 enligt bifogad lista. Eventuella byten mellan grupper sköter ni själva
Vi syns
Kalle, Ingemar & Björn
Här är alla matlagnings tider (kl 18:00):
Lag 1: 7/2, 21/2, 6/3, 20/3, 3/4
Lag 2: 14/2, 28/2, 13/3, 27/3, 10/4
Matlagninsträff 3 april 2024
Det blev åter en förstklassig trerätters måltid. Vi började med ett litet smörrebröd med mjukost, lax, räksås och lök. Huvudrätten bestod av fiskrullader med kräftstjärtar, en gudomlig sås och mandelpotatis. Efterrätten bestod av äggtoddy à la Mannerström med konjak i äggskal.
Traditionsenligt kunde gubbarna visa sina matlagningskunskaper genom en avslutningsfest för sina fruar. Det blev en riktigt trevlig tillställning med riktigt god mat.
Utdrag ur mail från Björn Svensson den 11/9:
Hej
Första träffen innebär verkliga delikatesser: SOS (sill, ost och snaps) och suovas samt så trevligt umgänge så vår middag varade mer än 4 timmar
Matlagningsgubbarna hade lördagen den 3:e december traditionsenlig avslutningsfest genom att laga mat för sina fruar. Åter igen blev det en riktig gourmetfest förstärkt med musik av fantastiska Duokomp som bestod av 2 "gubbar" från Kungälv. De spelade en variationsrik och medryckande musik mellan de olika rätterna. Maten bestod av Pannacotta med rom och rödlök till förrätt, Chèvre-fylld lammytterfilé och hasselbackspotatis till huvudrätt och äppelkompott med kardemumma, vaniljsås och chrunch till efterrätt.
Hösten börjar med ett uppstartsmöte 7 september då alla träffas i skolan för planering. I höst blir det som vanligt 2 grupper med ca 12 matlagare per grupp som lagar mat varannan vecka med början grupp 1 15 september.
Den 12 oktober hade grupp 1 sin andra matlagning och som vanligt var standarden i gourmetklassen. Förrätt med stenbitsrom, lök liggande på en creme fraiche blandning, Huvudrätt (se bilden) med lättrimmad gös, svampstuvning, bernaise sås, slantade morötter och gröna ärtor. Efterrätt var inte sämre.
Lag 1 träffas 29/9 13/10 27/10 10/11 24/11
Lag 2 träffas 6/10 20/10 3/11 17/11 1/12
Det blir mat vid 10 tillfällen under hösten
Vi träffas kl 18oo. Om du inte kan kan komma så försök att byta med någon i det andra laget.Om det inte går så hör av dig till Ingemar,Kalle eller Björn senast Måndag kväll så vi kan anpassa inköpen
Vi ser fram mot trevlig samvaro i köket och vid matbordet som vanligt!
Vid intresse kontakta
Björn Svensson 0706364278,